Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Milánói rizottó


Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál vaj, 30 dkg gömbölyű szemű rizs, 1,5 dl száraz fehérbor, pici sáfrány, 1 l húslé, só, 3 dkg parmezán, 10 dkg kemény sajt, néhány salátalevél, zöldpetrezselyem

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát egy evőkanál vajon megpirítjuk, azután hozzátesszük a száraz rizst, megpirítjuk és felöntjük borral, s állandóan kevergetve felforraljuk. Beletesszük a sáfrányt, s hozzáöntjük a forró húslevest, megsózzuk, majd folyamatosan kevergetve takaréklángon főzzük. Ha a leve elpárolog, húslével pótoljuk.
A főzés egész ideje alatt - ami kb. húsz percig tart - kevergetjük. Végül a forró rizottóba belekeverjük a vajat és a parmezánt, s letakarva néhány percig a saját gőzében pároljuk.

Tálaláskor salátalevelekre szedjük, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel.