Tojással töltött marhacomb
Hozzávalók: 60 dkg marhacomb, só, törött bors, 2 db főtt tojás, olaj, 1 fej vöröshagyma, Provance-i fűszerkeverék, 3 dl zöldséglé, 1 evőkanál sima liszt
Elkészítése: A húst megmossuk, szárazra töröljük, besózzuk, megborsozzuk, és éles késsel mély üreget vágunk bele, s fakanál nyelével óvatosan belecsúsztatjuk a két darab főtt tojást, azután a nyílást bevarrjuk, vagy hústűvel összetűzzük.
A húst felhevített olajon minden oldalról megpirítjuk és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, visszatesszük rá a húst, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk Provence-i fűszerkeverékkel.
Forró zöldséglével felöntve fedő alatt takaréklángon puhára pároljuk. Párolás közben megforgatjuk és öntözgetjük. Végül forró sütőben fedő nélkül pirosra sütjük.
A visszamaradt húslevet sima liszttel besűrítjük, szükség szerint felengedjük forró vízzel.
Sós vízben főtt burgonyával, és zöldpetrezselyemmel díszítve tálaljuk.