Rozmaringos csirke
Hozzávalók: 1 db közepes nagyságú csirke, 4 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 2 darab piros húsú paprika, 2 ágacska rozmaring, só, törött bors, 1 dl baromfihúslé
Elkészítése: A konyhakész csirkét kisebb darabokra, a szalonnát és a paprikát kicsi kockákra vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk, és a rozmaringot megmossuk és lehúzzuk a leveleket a száráról. A szalonnát zsírjára pirítjuk, rádobjuk az egész fokhagymagerezdeket, egy kicsit megpörköljük, majd a szalonnapörcöt, és a fokhagymát kiszedjük, s kevés olajat öntünk a zsírhoz, és átforgatjuk rajta a csirkét. Azután megsózzuk, megborsozzuk, és még öt percig pirítjuk rajta a húst.
Később hozzátesszük a rozmaringot és a kockára vágott paprikát, s takaréklángon puhára pároljuk. Párolás közben baromfihúslével öntözgetjük.
Végül a csirkére szórjuk a szalonnapörcöt és a fokhagymát, majd átmelegítjük.