Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csirkenyárs


Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 1 db cukkíni, 1 db zöldpaprika, 15 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma.

A páchoz: 1 dl olívaolaj, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál pikáns ketchup, só, őrölt fehér bors.

Elkészítése: A csirkemellet hosszában két centiméter széles csíkokra vágjuk, s hideg helyen, néhány órán át, pácoljuk. A pácolás közben néha megkeverjük. Közben a cukkinit megmossuk, és karikákra vágjuk, a szalonnát és a paprikát meg kockákra, s a hagymát nyolcadokra. Azután a húst spirálisan feltekerve a zöldséggel meg a szalonnával váltakozva grilltűre fűzzük. Végül a maradék páclével megkenjük, s meggrillezzük.

A pác elkészítése: Az olajba belekeverjük a mustárt meg a ketchupöt, azután megsózzuk és megborsozzuk.