Borjú birsalmaágyon
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg borjúszegy, 3 db birsalma, 3 db hagyma, 1 zeller, 3 cikk fokhagyma, 1 dl paradicsomlé, 1/2 dl fehérbor, 1/2 teáskanál cukor, csipetnyi pirospaprika, só, 3 evőkanál főzővaj, 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
Elkészítése: A borjúhúst vágjuk darabokra, sózzuk, borsozzuk és vajon pirítsuk le. A hagymát vágjuk apróra, futtassuk meg vajon, szórjuk a borjúhúsra. A zellert vágjuk vékonyka szeletekre, tegyük a húsos lábosba, öntsük hozzá a paradicsomlevet, az egészet pároljuk erős tűzön negyedóráig, majd kis lángon főzzük tovább. A birsalmát tisztítsuk meg, vágjuk hasábokra, kevés vajon pároljuk meg, adjunk hozzá kevés cukrot, sót és öntsük fel borral. Mikor majdnem elkészült, szórjuk meg apróra vágott fokhagymával, és az egészet rotyogtassuk össze a zaftos borjúhússal. Hagyjuk lefedve tíz percig, míg az ízek összeérnek.