Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Húsvéti sárgatúró



Hozzávalók: ahány dl tej, annyi tojás, ízlés szerint cukor, vaníliás cukor, mazsola, leheletnyi só, egy nagy gézdarab

Elkészítés: A tejet együtt melegítem a mazsolával, vaníliás cukorral, cukorral, a pici sóval. Elkeverem. Beleütöm a tojásokat, és csak nagyon finoman, villával piszkálom meg annyira, hogy a tojások sárgája szétfolyjon. Nagyon kis lángon kell végig főzni. Mikor felforr, túrószerűen összeáll az egész, mert a tejből a savó kicsapódik. Ekkor leveszem a tűzről, és egy gézdarabba átmerem az egészet, jól összekötöm, és föllógatom egy olyan helyre, ahol ki tud csöpögni. Pár óra múlva kibontom a gézből, és hűtőbe teszem.

Kenyér helyett kizárólag kaláccsal fogyasztjuk!