Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Bárány eleje erdei módra



(Carré d’agneau forestier)

Előkészítés: 20 perc

Főzés: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre: 1 bárány eleje 12 szeletre vágva, 3 sárgarépa, 3 fehérrépa, 4 paradicsom, 100 g vargánya, 100 g krumpli, 100 g vaj, 1 csokor petrezselyem, kakukkfű, babérlevél, só, bors

Tisztítsuk fel és vágjuk darabokra a répákat. Főzzük meg forró vízben 10 percig a fehér- és 15 percig a sárgarépát. Hámozzuk meg és vágjuk karikára a krumplit. Vágjuk szeletekre a gombát. Egy tűzálló tálba tegyük bele a krumplit és a gombát, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a vajat. Erre tegyük a báránydarabokat, fűszerezzük és forró sütőben (180 fok, 6-os fokozat) süssük 30 percig.

10 perccel a sütés befejezése előtt adjuk hozzá a répákat. Körítsük a zöldségekkel a megsült bárányt.