Almás palacsinta
Hozzávalók kb. 20-22 palacsintához: 1 kg alma, 3 tojás, liszt, ízlés szerint cukor és őrölt fahéj
Töltelék: darált, cukrozott dió, vagy juharsziruppal kevert darált dió
Öntet: csokoládé, dióval megszórva, esetleg még tejszínhab
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, és adunk hozzá őrölt fahéjat. Ha levet engedett, beleütünk 3 tojást, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk. A serpenyőt kiolajozzuk, felforrósítjuk, és beletöltünk egy merőkanálnyi masszát. Párpercnyi sütés után megfordítjuk, és a másik felét is szép pirosasra sütjük.
A kisült palacsintákat megszórjuk-megkenjük a töltelékkel, négyrét hajtjuk, és megöntözzük a felolvasztott csokoládéval, darált, de cukrozatlan dióval megszórjuk.
Aki akarja, tehet rá tejszínhabot is.
Születésének körülményeit az ITTHON rovatban találod “Pite és palacsinta” cím alatt.