Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Matrózpecsenye


Hozzávalók (4 személyre): 2 kávéskanál Delikát asztali ételízesítő, 1 kocka Marhahúsleves kocka, 1 kávéskanál Knorr magyaros paprikakrém, 50 dkg kicsontozott marhaszegy, 5 fej vöröshagyma, 1/2 kg burgonya, 1 sárgarépa, 1 zeller, 1 csokor petrezselyem, 8 dkg margarin, 1 babérlevél, 1 üveg világos sör, bors

Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A húst megmossuk, és egyenletes szeletekre vágjuk. A burgonyát, répát és a zellert meghámozzuk, és vékonyra vágjuk, valamint a petrezselymet összedaraboljuk. A hagymát a margarin felén aranybarnára sütjük, vigyázzunk, hogy nehogy megbarnuljon, szűrőlapáttal kiszedjük. A serpenyőben maradt zsiradékot megforrósítjuk, egy késhegyi paprikakrémet keverünk bele, majd a hússzeletek mindkét oldalát átsütjük benne. A húst kivéve és egy deszkára téve hüvelykujjnyi széles csíkokra vágjuk. Egy mély jénai tálat a karikákra vágott burgonyával kibélelünk. A húst a hagymával, a répával, burgonyával és a zellerrel rétegezve belerakjuk.

Közben a delikát fűszervarázzsal, borssal és összemorzsolt babérlevéllel megszórjuk. Az egész tetejét burgonya karikákkal zárjuk le. A hagyma párolólevét összekeverjük a serpenyőben maradt zsiradékkal és a sörrel, majd a lerakott zöldséges húsra öntjük, hogy azt teljesen ellepje. Az edényt lefedve a forró sütőben körülbelül egy órát pároljuk.

Ha elkészült a tetejét megszórjuk petrezselyemmel, és máris tálaljuk.