Kertész rakott burgonya
Hozzávalók: 1 kg héjában főtt burgonya, 35 dkg karfiol, zöldbab, zöldborsó, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 2 csokor zöldpetrezselyem, 1 mokkáskanál törött bors, 1 kis fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 3 evőkanál zsemlemorzsa.
Elkészítése: A meghámozott főtt burgonyát karikára vágni. Egy közepes nagyságú tepsibe egy réteg burgonyát lerakni. Megsózni. A megtisztított és kis rózsáira szedet karfiol felét, a megmosott letisztított, felvágott zöldbab felét, és a zöldborsó felét a burgonyára rétegezni és megsózni. Erre ismét burgonya kerül, amelyre a maradék zöldségeket tesszük, végül megszórjuk zsemlemorzsával. Minden sort megsózzunk.
A tojásokat felverjük a tejföllel, belekeverjük a finomra vágott zöldpetrezselymet a nagyon finomra vágott vöröshagymát, az olajat, sóval, borssal fűszerezzük és ráöntjük a burgonya tetejére. Szorosan lefedjük, és egy óra hosszat kis lángon előmelegített sütőben pároljuk.
Ezután a fedőt levesszük, és pirosra pirítjuk a tetejét.