Számadó juhászné levese
Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg ürülapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 kávéskanál pirospaprika, 5 dkg zsír, 2 dkg liszt, 2,5 dl tejföl, fél tojás, 8 dkg liszt, 1 kis csokor kapor, 1 gerezd fokhagyma, só
Az ürühúst apró kockákra vágjuk és finomra vágott vöröshagymával, a zsírban megpirítjuk. Ekkor hozzátesszük a pirospaprikát, 2 dkg lisztet, vízzel feleresztjük, és készre főzzük.
Tálaláskor belefőzzük a csipetkét (8 dkg liszt, fél tojás), hozzákeverjük a tejfölt és a finomra vágott kaprot.
Az ürü (herélt birka) húsa sokak számára idegen, ők készíthetik ezt a levest marhahúsból, esetleg disznóból is.
Egyébként a birka húsát kicsit tovább kell főzni, mint a marhahúst, mert nehezen puhul.
Elkészítési idő: 1 óra