Nyugdíjas csirkemell
Kicsontozott csirkemellet vagy combot fűszerezzük, sózzuk, mustárral jól bekenjük, majd egy jénai tálba helyezzük, és tejet öntünk rá, hogy ellepje.
Ezután 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, időközönként megforgatjuk.
A hűtőből kivéve leöntjük róla a tejet, hőálló edénybe, vagy előre beáztatott Römertopfba helyezzünk, tetejét vékonyra szeletelt margarinnal beborítjuk.
Lezárjuk az edényt, és sütőben megsütjük (kb.1 óra), ezután levesszük az edény fedelét, szeletelt sajttal beborítjuk, és visszatoljuk a sütőbe, ameddig a sajt aranysárgára pirul, közben a levét elpárologtatja.
Nagyon ízletes, nem hizlaló étel.
Fűszerezés ízlés szerint. Amit én használok: fehérbors, csirke-fűszersó.