Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Töltött sertéscomb böllér módra


Hozzávalók: 1 kg dió, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk majoránna, só, olaj, 20 dkg darált hús, 20 dkg máj, 1 tojás, só, bors, 1 tk pirospaprika, 1 cs. kapor, 1 reszelt vöröshagyma, 1 ek liszt, 0,5 l húsleves, 3 dl tejszín, olaj, só, 1 tk cukor, 2 ek citromlé.

A húst felszúrjuk, kívülről besózzuk, bekenjük a tört fokhagymával és rászórjuk a majoránnát. Szétkaparjuk a májat, hozzákeverjük a tojást, paprikát, darált húst, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Megtöltjük a combot, összetűzzük hústűvel.

Kiolajozunk egy tepsit és a húst előmelegített sütőben, nagy lángon 15 percig pirítjuk. Ráöntjük az olajat. A lángot mérsékeljük.

Néhányszor kevés vizet alá sütés közben és gyakran locsolgatjuk.

Kevés olajon megpirítjuk a lisztet, belekeverjük a hagymát, aprított kaprot, összekeverjük és levesszük a tűzről. A húslevessel csomómentesre keverjük, összeforraljuk, belekeverjük a tejszínt, forrásig melegítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet.

Apró galuskával kínáljuk.