Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Rózsa Sándor


Rózsa Sándor (Röszke, 1813. július 16. – Szamosújvár, 1878. november 22.) az egyik legismertebb magyar betyár.

Rózsa Sándor betyárpecsenye

Hozzávalók: sertéstarja 140 dkg, só 4 dkg, zsír 20 dkg, bors 2 g, vöröshagyma 30 dkg, fokhagyma 2 dkg, lecsókolbász 50 dkg, sült hasábburgonya 10 adag, saláta 2 adag

A húst csíkokra vágjuk, hagymás zsíron pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott lecsókolbászt. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük.

Erős tűzön készre sütjük.

Sült hasábburgonyával tálaljuk, salátával díszítjük.