Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Mexikói csirke


Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé (pulykamellből is lehet) - felcsíkozva, előtte a nedvességet konyhai papírtörlővel itassuk fel róla, 2 nagy fej vöröshagyma - cikkekre vágva, 30 dkg mirelit zöldborsó, 1 doboz kukorica, 20 dkg kockázott bacon szalonna (ez kimaradhat, akkor diétás ételnek is jó), só, delikát, őrölt chili

A gáztűzhely legnagyobb lángján készítem egy nagy teflonlábosban.

Teszek bele egy evőkanálnyi étolajat és kb. 3-4 dekányi vajat, de vaj nélkül is lehet készíteni, akkor kicsivel több olajat tegyünk. Ha szalonnával készítjük, akkor nem kell a vaj, a bacon szaftosan tartja a csirkehúst.

Amikor már jó meleg a lábos, beletesszük a csirkemellet, a hagymát és a szalonnát.

A legnagyobb lángon folyamatos kevergetés mellett pirítsuk, amikor már a hús teljesen kifehéredett és a levét elpároltuk (valamennyit mindig ereszt) hozzátesszük a zöldborsót és a fűszereket. A kukoricát akkor adjuk hozzá, mikor a borsó már majdnem puha.

Köretként párolt rizs, hasábburgonya, krumplipüré vagy petrezselymes krumpli is adható.

Icamama (vadaszili@gmail.com)