Másnapos pörkölt
Hozzávalók: kb. 20 dkg jó zaftos pörköltmaradék, ek-nyi petrezselyemzöld, késhegynyi oregánó, só, őrölt bors, 2 dl tejföl, 30-40 dkg kifőzni való tészta (nagykocka, csavart, makaróni, stb.)
A tésztát hagyományos módon kifőzöm.
A pörköltet zaftostól ledarálom igen apró lyukú húsdarálón.
Összekeverem a fűszerekkel és a tejföllel, felforralom, ha kell, még ízesítem, majd összekeverem a kifőtt tésztával. Legjobb csirkéből és malacból készíteni, de bármi más is jó.
Próbáljátok ki, nem hiszem, hogy csalódnátok.
Megjegyzés: Vadhúsból is elkészíthető, de akkor egy hagyományos vadas-alapot is kell hozzá készíteni, az alapot kiízesíteni (ecet, mustár, stb.) és ebbe kerül a ledarált massza, no meg a tejföl.