Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Narancsbólé


Hozzávalók: 4 db narancs, 1 dl narancslikőr, 1 dl rum, 1 palack édes fehérbor, 1 palack édes pezsgő, 6 szem kockacukor, a narancs édességétől függően 10-15 dkg porcukor

A narancsokat gondosan, meleg vízben megmosom, letörülgetem, majd a kockacukrokkal ledörzsölöm a héját. A narancshéjas cukrot beleteszem egy mély bólés tálba. A narancsokat ezután meghámozom és karikákra vágom, a karikákat kis kockákra aprítom. A magokat eltávolítom belőle, és a tálba teszem. Ráhintem a porcukrot, majd a likőrt és a rumot ráöntöm.

A tálat szorosan befedem és a hűtőszekrényben legalább fél napig érlelem. Ezután felkeverem, majd az ugyancsak órák óta hűtött bort ráöntöm. Befedem, és ismét visszateszem a hűtőbe.
Közvetlenül fogyasztás előtt feltöltöm a pezsgővel, és csészékbe osztva azonnal kínálom.

Végh Attila