Halgaluska
Hozzávalók: 50 deka halfilé, 1-1 mokkáskanál só és őrölt bors, 1 kávéskanál mustár, 2 db felvert tojás, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 1 kávéskanál pirospaprika
Tíz perc alatt a halfilét kevés sós vízben főzze meg, majd szűrje, csepegtesse és darálja le. Ízesítse sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Adja hozzá a mustárral felvert tojást.
Annyi zsemlemorzsával dolgozza sima, rugalmas péppé, hogy formázható keveréket kapjon.
Készítsen diónyi méretű golyókat, és forgassa bele azokat paprikás lisztbe. Végül bő, forró olajban pár perc alatt süsse ropogós barnára. Ha megsültek szedje szűrőkanállal papírtörölközőre.
Spenót-, tök-, zöldborsó- vagy zöldbabfőzelék mellé feltétként adja asztalra.
Barna Aladár