Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Szigetközi bujdosóleves


Hozzávalók: 40 dkg tyúkhús, 20-20 dkg marhalábszár, sertéslapocka és csirkebelsőség (máj, zúza, szív), 1 ek zsír, egy fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 gyökér, 1 kisebb zeller, 2 paradicsom, 3 paprika, só, bors, fűszerpaprika

Az apróra vágott hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott tyúkhúst, sertéslapockát, belsőségeket és zöldségeket.
Összepirítjuk az egészet, majd kiszedjük őket, helyükre kerül a szintén kockákra vágott marhahús, ezt is megpirítjuk, paprikával fűszerezzük, és vízzel felöntjük.
Félfövésben visszatesszük a sertéshúst és a zöldségeket, a hámozott-darabolt paradicsomot és a felkockázott paprikát. Sózzuk, borsozzuk, és tovább főzzük.
Kevéssel később belerakjuk a tyúkhúst, majd kicsit később a belsőségeket.

Készre főzzük és csipetkével tálaljuk.

Kovács Nándor