Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Krumpliágyon sült gyümölcsös csirke


Hozzávalók 1 csirke, só, bors, vegeta, majoránna, granulált fokhagyma, 2-3 féle idénygyümölcs, 8-10 közepes méretű krumpli, előző sütésekből megmaradt pecsenyezsír.

A krumplikat meghámozzuk és 1/2 centis karikákra vágjuk. A csirkét kívül-belül fűszerezzük és megtöltjük a hámozott, darabolt gyümölcsökkel.

A Római tál aljára töltjük a pecsenyezsírt, erre rétegezzük a krumplit, minden sort külön-külön sózva, fűszerezve. A csirkét a krumpliréteg tetejére tesszük, olajjal megöntözzük, majd az edényt 2 dl vízzel felöntjük. 

Hideg sütőbe tesszük, és kb. másfél óráig sütjük. Időnként saját zsírjával locsolgatjuk, és készre pirítjuk. Köretnek a velesűlt krumplit adjuk, savanyúság helyett kompóttal és a megsült gyümölcsökkel tálaljuk.