Túrvidéki tyúkleves Szép Juhászné módra
Hozzávalók: 1 kg körüli tyúk, 30 dkg vegyes zöldség, 5 dkg zöldborsó, 1 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg spárga, fél csomó petrezselyem, 1 tojássárgája, 1 dl tejföl, 1 kk mustár, szemes bors, só, csipet sáfrány, liszt, zsiradék
A tyúkot hideg vízben föltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Beletesszük a tisztított zöldséget, a héjas hagymát, sót, borsot és lassú tűzön puhára főzzük.
A zöldborsót zsírban megpároljuk, megszórjuk vágott petrezselyemmel, és hozzáadjuk a spárgafejeket. Lassú tűzön kevés húslevessel feleresztve puhára pároljuk.
A levest leszűrjük, a tyúkot kicsontozzuk. Húsát apró darabokra vágjuk és visszatesszük a levesbe.
A zöldborsós keveréket is hozzáadjuk, s egyet forralunk rajta.
Levesestálban a tojássárgáját kikeverjük a mustárral és a tejföllel, s ráöntjük a levest.
Kovács Nándor