Csongrádi tepsis csirke
Hozzávalók: egy nagyobb csirke, 1 kg burgonya, 4-4 paprika, paradicsom és kemény tojás, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, liszt, tojás, olaj, só
A csirkét feldaraboljuk, besózzuk, lisztbe és tojásba forgatjuk s bő, forró olajban kisütjük. A burgonyát közben héjában megfőzzük. Ha kicsit kihűlt, hámozzuk, és karikákra vágjuk.
Szintén karikákra szeljük a kemény tojásokat, a paradicsomot és a paprikát. 5 dkg szalonnát apróra vágunk, kisütjük, s a zsírjával kikenünk egy tepsit.
Egy réteg burgonyát terítünk az aljára, majd a paradicsom és a paprika szeletek felét is belesimítjuk. Meglocsoljuk a tejföl felével.
Ráhelyezzük a csirkedarabokat, a tojáskarikákkal és a maradék paprika és paradicsomszeletekkel befedjük. A tetejére, vékony szeletekre vágott szalonna kerül, majd végül a burgonya maradék része.
Tejföllel megöntözzük, és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.