Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kapros zellersaláta


Hozzávalók: 2 zellergumó, 1 tubus (vagy egy tojásból kikevert) majonéz, 2 dl tejföl, só csipetnyi cukor, mokkáskanálnyi mustár, pár csepp citromlé, 1 nagy csokor kapor

A zellert meghámozzuk, gyufaszálnyi darabokra vágjuk, és tésztaszűrőben, 2-3 percre forrásban lévő sós vízbe engedjük. Ezután nemcsak alaposan leszűrjük, de papírtörölközőre terítve meg is szikkasztjuk. Közben a majonézt összekeverjük a tejföllel, utána ízesítjük a fűszerekkel, és a finomra vágott kaprot is hozzáadjuk. Ebbe forgatjuk bele a zellert, majd jégbe hűtve kínáljuk.

Ha laskára vágott főtt füstölt húst vagy sonkát is keverünk bele, kitűnő előétel vagy vacsora.