Kelkáposztatekercs
Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 1 db sárgarépa, 1 db zellergumó, 1db mogyoróhagyma, 1/2 karfiolrózsa, 2 db zöldhagyma, 40 dkg gomba, 15 dkg zöldborsó, 4 dl tej, 2-2 evőkanál liszt, illetve olaj, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg parmezán sajt, só, bors, majoránna, kakukkfű, szerecsendió
20 db kellevelet dobjunk néhány percre forrásban levő vízbe. Csöpögtessük le, hagyjuk megszáradni. A levelek középső erét vágjuk ki. A borsó kivételével minden zöldséget vágjunk finomra, majd egy kanál olajon a gerezd apróra vágott fokhagymával pároljuk meg. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük egy csipet kakukkfűvel, majoránnával, keverjük jól össze, fedjük le, kis lángon főzzük puhára. Ha szükséges, kevés forró vizet öntsünk alá.
Egy fazékban 3 dl tejet keverjünk el 2 kanál liszttel, tegyünk bele egy csipet sót, borsot, ízlés szerint szerecsendiót, egy kanál olajat, és tegyük a tűzre. Amikor elkezd forrni, folyamatosan keverjük habverővel, amíg sűrű szószt nem kapunk. Ekkor vegyük le a tűzről, és 3 dkg parmezánt keverjünk hozzá. A zöldségraguhoz adjunk 3 kanál szószt, és töltsük a keveréket a káposztalevelekbe, göngyöljük fel, a végüket hajtsuk vissza.
A töltött kelleveleket tegyük egy teflontepsibe, a maradék szószt hígítsuk fel 1dl tejjel, és ezzel öntözzük meg a káposztát, a maradék parmezánnal hintsük meg a tetejét.
200 fokos sütőben kb. 10-15 percig süssük.