Egy kis tavaszi finomság
Hozzávalók: 1 kg újburgonya, 2 csokor zöldhagyma, 1 csokor új sárgarépa, 1 új karalábé, 10 dkg kifejtett zöldborsó, 5 dkg reszelt sajt, 5 dkg füstölt szalonna, 2 csokor petrezselyemzöld, 2 pár virsli, 2 dl tejföl, só, törött bors
Az összes zöldséget megtisztítjuk, majd egy közepes nagyságú tepsibe karikázzuk a burgonyát és a sárgarépát. A karalábét kis kockákra vágjuk, a zöldhagymát pedig egy centis darabokra vágjuk, zöldjével együtt. A zöldborsót is hozzáadva, az egészet a tepsiben összerázzuk, és jól megsózzuk, megborsozzuk.
A virslit vékony karikára vágva a tetején elosztjuk, tejföllel lelocsoljuk, és vékony szalonnaszeletekkel beterítjük. Alufóliával lefedjük a tepsit, és az előmelegített forró sütőben 40 percig közepes lángon pároljuk. Ezután a fedelét levéve addig sütjük, amíg a szalonna, ropogós nem lesz.
A sütőből kivéve meghintjük zöldpetrezselyemmel, és forrón tálaljuk.