Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Töltött paprika csirkemellből


Hozzávalók: 2 nagyobb csirkemell vagy tyúkmell, 10 deka császárhús, 12 db közepes paprika, 20 deka rizsa, 2 kisdoboz paradicsom püré, só, őrölt bors, rozmaring, 2 tyúkhúsleves-kocka, 2 evőkanál olajos rántás, 1 tojás, 10 deka cukor

Elkészítése: A paprikát kicsumázzuk. A húst lefejtjük a csontról, a bőrrel és a császárhússal együtt ledaráljuk. Ízesítjük egy kávés kanál sóval és 1-1 késhegynyivel a fűszerekből. Összekeverjük a tojással és 2-3 evőkanál vízzel. Megtöltjük a paprikákat, és egy széles lábosba rakjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az ételt. Beletesszük a leveskockát, hozzáadunk a fűszerekből 1-1 késhegynyit. Takarékon kb. háromnegyed órát főzzük. Mikor a hús megpuhult, a paradicsompüréket összekeverjük a rántással, az étel levével és együtt felforraljuk. A cukorral édesítjük. Ha kell, még fűszerezzük