Hortobágyi sertésborda
Hozzávalók: 50 dkg sertéshús, 2 kanál paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 25 dkg makaróni, 15 dkg reszelt sajt, 1 mokkáskanál majoránna, 1 dl olaj, 1 dkg pirospaprika, 30 dkg zöldbab, 20 dkg burgonya
A húst apró kockákra vágjuk, és a forró olajban üvegesre párolt vöröshagymára tesszük. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a paradicsompürét, zöldbabot és a burgonyát is. Egy kevés vízzel puhára pároljuk. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával. Egy kevés lisztet hintünk rá, és elkeverjük.
A makarónit sós vízben kifőzzük, elkeverjük a fenti anyagokkal, megszórjuk reszelt sajttal, és tűzálló tálban, a sütőben, átforrósítjuk.