Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Borjúpörkölt


Hozzávalók: 90 dkg borjúhús, 10 dkg zsiradék, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 3 kávéskanál pirospaprika, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 db zöldpaprika

Vágja kisebb kockákra a húst. Alaposan mossa meg, majd kevés vízben hagyva tegye félre, amíg a hagymát elkészíti. Vagdalja finomra a vöröshagymákat. Tegye a forró zsiradékra, és kevergetve párolja zsemleszínűre.

Hintse meg a pirospaprikával. Húzza félre a melegről. Közben a vízben hagyott húskockákhoz forgassa a paradicsompürét, sót és a vagdalt zöldpaprikát. Ezt forgassa össze a hússal, majd fedő alatt gyöngyözve főzze puhára. Szükség esetén kevés vizet önthet alá.

Főtt burgonyával, vagy nokedlivel tálalja.