Töltött paprika 02.
Hozzávalók: 12 db zöldpaprika, ízlés szerint só, 50 dkg darált sertéshús, 50 dkg paradicsom, 12 dkg rizs, 2-2 evőkanál zsír és liszt, 3-4 db kockacukor, 2 db vöröshagyma, 2 db tojás, 1 csokor petrezselyem
A megmosott zöldpaprikák csumáját vágja le, és a magokat kaparja ki belőlük. Keverőtálban kézzel dolgozza össze a tojásokat, a darált húst, a rizst, egy fej finomra vágott hagymát és a sót. Ezzel a keverékkel töltse meg a paprikákat. Nagyobb lábosban, fedő alatt főzze lassú tűzön a negyedekbe vágott, héjától megfosztott paradicsomokat, a csokorba kötött petrezselyemmel és az egész hagymával együtt. Öntsön alá kevés vizet, és dobja bele a kockacukrokat is. Ha pépessé főtt, fektesse bele a megtöltött paprikákat.
Körülbelül egy óra múlva emelje a töltelékeket mély tálba. Dobja ki a paradicsommártásból a hagymát és a petrezselymet. Kevés zsírból és lisztből készített rántással sűrítse be a szószt.
Pár percnyi forralás után öntse a paprikákra.
Főtt burgonyával kínálja.
Forrás: Horthy Miklósné szakácskönyve
Fordította Barna Aladár