Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Töltött paprika 02.


Hozzávalók: 12 db zöldpaprika, ízlés szerint só, 50 dkg darált sertéshús, 50 dkg paradicsom, 12 dkg rizs, 2-2 evőkanál zsír és liszt, 3-4 db kockacukor, 2 db vöröshagyma, 2 db tojás, 1 csokor petrezselyem

A megmosott zöldpaprikák csumáját vágja le, és a magokat kaparja ki belőlük. Keverőtálban kézzel dolgozza össze a tojásokat, a darált húst, a rizst, egy fej finomra vágott hagymát és a sót. Ezzel a keverékkel töltse meg a paprikákat. Nagyobb lábosban, fedő alatt főzze lassú tűzön a negyedekbe vágott, héjától megfosztott paradicsomokat, a csokorba kötött petrezselyemmel és az egész hagymával együtt. Öntsön alá kevés vizet, és dobja bele a kockacukrokat is. Ha pépessé főtt, fektesse bele a megtöltött paprikákat.
Körülbelül egy óra múlva emelje a töltelékeket mély tálba. Dobja ki a paradicsommártásból a hagymát és a petrezselymet. Kevés zsírból és lisztből készített rántással sűrítse be a szószt.

Pár percnyi forralás után öntse a paprikákra.

Főtt burgonyával kínálja.

Forrás: Horthy Miklósné szakácskönyve

Fordította Barna Aladár