Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Pekingi kacsa


Hozzávalók: 1 db 2,3 kg-os kacsa, 1 dl meleg vízben elkevert 2 evőkanál méz

A mártáshoz: 2 evőkanál szezámolaj, 8 evőkanál leturmixolt konzerv zöldbab, 3 evőkanál cukor

A körethez: 24 db vékony palacsinta, 8 szál felaprított zöldhagyma, 1 db kígyóuborka

Elkészítése: A kacsát megtisztítjuk és eltávolítjuk róla a felesleges zsiradékot, s három percre forró vízbe tesszük, hogy a bőrén levő pórusok összehúzódjanak, s így sütés közben a benne levő zsír ne folyjon ki belőle. Azután jó szárazra töröljük, s bekenjük a vizes mézzel, majd 4-5 órára hideg helyre akasztjuk. Később sütőtálba helyezzük és 200°C-n öntözgetés és forgatás nélkül, másfél óráig sütjük. A sült kacsát lenyúzzuk, s a bőrét széles metéltre vágjuk. A húst kicsontozzuk, s metéltre vágjuk. A palacsintákat megkenjük mártással, azután húst, felvágott bőrt, uborkát és hagymát teszünk rájuk, feltekerjük és tálaljuk.

Mártás elkészítése

Egy kicsi serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a zöldbabpépet, a cukrot és takaréklángon tíz percig főzzük.