Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Paprikával töltött pulykamell


Hozzávalók: 2 db piros húsú paprika, 70 dkg pulykamell, só, törött bors, kakukkfű, olaj, másfél deci világos sör, fél deci baromfihúslé, vaj, 25 dkg tejföl, 1 kiskanál finomliszt

Elkészítése: A megmosott paprikát metéltre vágjuk. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és hegyes éles késsel egy nyílást vágunk a közepén. A nyílást az után fakanál végével kitágítjuk, hogy meg tudjuk tölteni a metéltre vágott paprikával. Később a húst cérnával átkötjük, besózzuk és megfűszerezzük. Közben felmelegítjük az olajat, és megpirítjuk rajta a tekercset, azután aláöntjük a fele húslét, s forró sütőbe tesszük legalább egy órára. Sütés közben minden tizenöt percben meglocsoljuk a húslé és a sör keverékével. Végül besűrítjük liszttel elkevert tejföllel és összeforraljuk.

Tálaláskor a húst felszeleteljük, és mártással leöntjük, s párolt rizzsel kínáljuk.