Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Háromféle hús kókuszos rizzsel


Hozzávalók: 25 dkg csirkemell-fiié. 15 dkg sertéscomb, 15 dkg pulykamell-filé, 35 dkg sárgarépa, 1 szál póréhagyma, 1 db sárga húsú paprika, 30 dkg fejes káposzta, 10 dkg csiperkegomba, olaj, só, törött bors, 3 evőkanál szójamártás, 4 evőkanál narancslé, 2 evőkanál száraz fehérbor

A kókuszos rizshez: 20 dkg rizs, 2 dl tej, 2 dl víz, 5 evőkanál kókuszreszelék, só, 2 evőkanál vaj

Elkészítése: A húsokat megmossuk, szárazra töröljük, és metéltre vágjuk. A zöldséget és gombát szintén megmossuk, és szintén metéltre vágjuk. Azután felhevített olajon a húst folytonosan kevergetve megpirítjuk, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékba belerakjuk a zöldséget és a gombát, kicsit megpirítjuk, megsózzuk és megborsozzuk, s visszarakjuk hozzá a húst, és tovább pirítjuk, majd leöntjük a szójaszósz, a narancslé és bor keverékével.

Végül átforraljuk, és szükség szerint megízesítjük, s kókuszos rizzsel tálaljuk.

Kókuszos rizs elkészítése

A megmosott rizst lecsepegtetjük, a tejet a vízzel felhígítjuk, beleszórjuk a rizst meg a kókuszreszeléket, megsózzuk, s felforraljuk. Azután fedő alatt takaréklángon kb. tizenegy percig főzzük. Végül a kész rizsbe belekeverjük a vajat.