Kukoricás csirkeragu
(Chicken Corn Chowder)
Hozzávalók: 2 evőkanál vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 kis fej zellergumó, 7,2 dl csirkeleves, 4 csirkemell-filé, 3 közepes burgonya, 1 evőkanál liszt, fél teáskanál só, 10 dkg főtt kukoricaszem, 7,2 dl tej
Nagyobb fazékban olvassza meg a vajat. Párolja benne félpuhára, a finomra vágott vöröshagymát és a kis kockákra darabolt zellert. Öntse fel 6 dl csirkelevessel. Amikor forrni kezd, tegye bele a felkockázott csirkehúst. Fedő alatt főzze húsz percet. Tegye bele az apróra kockázott burgonyát. Gyöngyözve főzze, míg a krumpli is megpuhul. Közben a maradék levesben keverje el csomómentesen a lisztet. Habarja be ezzel a levest.
Ha kissé besűrűsödött, húzza le a melegről, és keverje hozzá a tejjel péppé turmixolt kukoricát.
Fordította Barna Aladár