Vegetáriánus rakott krumpli 02.
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 2 nagy sárgarépa, 5 db tojás, 1/2 l tejföl, 20 dkg sajt (füstölt), 5 dkg margarin, 1 ek zsemlemorzsa
Fűszerek: vegeta, só, bors
Elkészítés: A burgonyát, és a répát megtisztítjuk, karikára vágjuk, vegetás vízben feltesszük főzni. A tojásokat keményre főzzük, a sajtot lereszeljük. Amíg a hozzávalók főnek, begyújtjuk a sütőt és elkészítjük a szószt: A tejfölt egy nagyobb tálba öntjük, elkeverjük benne a sót, borsot, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
A félig megfőtt burgonyáról és répáról leöntjük a főzővizet, a tojást megpucoljuk. A sütéshez használt jénai tálat kikenjük a margarinnal, meghintjük a zsemlemorzsával és elrendezzük benne a zöldségeket: alulra 1 réteg krumpli, rá a tojáskarika, répakarika, meglocsoljuk a szósszal és sajtot teszünk rá, majd jöhet a következő réteg krumpli, tojás, répa, szósz és sajt. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak.
Forró sütőben 20-25 perc alatt arany-barnára sütjük a krumplit. Aki nem szereti a sárgarépát, ki is hagyhatja!
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra (sütéssel együtt)