Gyümölcshűsítő
A recept érdekessége, hogy mindenféle gyümölcsből elkészíthető, a mellékelt recept csupán egy példa, számtalan variáció létezik.
Refresco de frutas
Hozzávalók: 15 dkg fekete ribiszke, 15 dkg piros ribiszke 15 dkg eper, 15 dkg málna (a gyümölcsök súlya tisztán értendő), 1 l gyümölcspálinka, kb. 75 dkg kristálycukor
A gyümölcsöket megmossuk, és a száruktól megtisztítjuk. A különböző gyümölcsfajtákat azonos mennyiségben összekeverve leöntjük a pálinkával, és jól zárható üvegekbe rakjuk. Napos helyen 30 napig érleljük. Ezután felnyitjuk az üvegeket, a gyümölcsöket szitán áttörjük. Egy liter gyümölcsléhez 50 dkg kristálycukrot számítunk, fakanállal addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad.
Tökéletesen tiszta üvegekbe öntjük, és lezárjuk.
Szódavízzel, sima vízzel hígítva, jégkockákkal fogyasztjuk.