Rigó Jancsi
Hozzávalók: 4 tojás, 10 dkg liszt, 2 dkg kakaó, 10 dkg cukor; töltelék: 5 dl tejszín, 10 dkg cukor, 5 dkg kakaó, ½ rúd vanília; bevonat: 30 dkg kockacukor, 2,5 dkg kakaó, 1 dkg vaj, 1 evőkanál rum, 1 tojásfehérje
Elkészítése: A hozzávalókból két vékony piskótalapot sütünk, és a lapokat kihűtjük. Az egyiket csokoládémázzal vonjuk be, és forró vízbe mártott késsel 4 x 4 cm-es négyzetekre vágjuk fel. A másik lapra rákenjük a kakaós cukorral elkevert kemény tejszínhabot, a csokoládéval bevont lapocskákat ráhelyezzük, és forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük, ugyanúgy, mint a krémest.