Kossuth rostélyos 01.
Hozzávalók: 4 szelet rostélyos, 10 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dkg fokhagyma, őrölt bors, 4 db burgonya, 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 db tojás, só, kömény, ételízesítő
A rostélyost kiklopfoljuk, borssal megszórjuk, mustárral megkenjük. Sütés előtt sózzuk. Forró zsiradékon elősütjük.
Pörköltalapot készítünk: felhevített zsiradékon apróra vágott hagymát üvegesre hevítjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, s tovább hevítjük. Rátesszük a fűszerpaprikát. Oldjuk a színét és felengedjük kevés vízzel. Jól kiforraljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot, őrölt köményt, fokhagymát, ételízesítőt. Ebbe a tartalmas pörköltszaftba pároljuk az elősütött rostélyost.
Körete: gombapéppel töltött burgonya.
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, félbevágjuk, s a közepét karalábévájóval kivájjuk. Ezt töltjük be a gombapéppel.
Az elősütő zsírba beletesszük a finomra vágott hagymát és gombát. (A gomba spóratartó lemezeit, ha nagyon sötétek, karalábévájóval kiszedjük. Így nem lesz sötét színű a töltelékünk.) Megszórjuk kevés ételízesítővel, s lepároljuk. Kevés, egész felvert tojással megkötjük. Ezzel töltjük be a burgonyát.
A tálra feltesszük a betöltött burgonyát és a rostélyost. Mindkettőt áthúzzuk a tartalmas pörkölt szafttal. Megdíszítjük paradicsom rózsával, snidling szárral, s a tányér szélét körbeszórjuk apróra vágott zöld kaliforniai paprikával.