Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kossuth kenyér 1-2.


Kossuth kenyér 01.

Hozzávalók: 3 tojás, 12 dkg cukor, 2 dkg kakaó vagy 5 dkg csokoládépor, 6 dkg apróra vágott héjas mandula vagy dió, 14 dkg liszt, citromhéj, fahéj

A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kakaót, a vágott mandulát, egy késhegynyi fahéjat, a tojások keményre vert habját, és utoljára beleszitáljuk a lisztet. Papírral kibélelt hosszúkás formába sütjük, mint a piskótát.

Kossuth kenyér 02.

Hat egész tojást 45 deka cukorral habzásig keverünk, 21 deka mandulát adunk hozzá, most 21 deka finomlisztet lassan hozzákeverünk, írósvajat kikent pléhbe öntünk, és lassú tűznél megsütjük, azután szeletekre daraboljuk, s föladjuk.