Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Victor Hugo


Victor-Marie Hugo [viktɔʁ maʁi yɡo] (Besançon, 1802. február 26. – Párizs, 1885. május 22.) francia romantikus költő, regény- és drámaíró, politikus és akadémikus.

Bélszínszeletek Viktor Hugo módra

Hozzávalók: 80 dkg tisztított bélszín, 2 dkg só, 1 g törött bors, 12 dkg zsír, 10 db ajókagyűrű, 3 dl berni mártás, 5 db zsemle

Elkészítése: A jól letisztított, lehártyázott közép bélszínrészt tíz, egyenlő nagyságú darabokra vágjuk, tenyerünkkel kissé lelapítjuk, megsózzuk és borsozzuk, 5 db meghámozott zsemléből 10 db 1-2 cm magas és 4 cm átmérőjű kerek szeleteket szúrunk ki, és zsírban megpirítjuk mindkét oldalán. A zsírt serpenyőben nyílt lángra tesszük, és a hússzeleteket hirtelen mindkét oldalukon pirosra sütjük, ügyelve arra, hogy amint véres lé szivárog belőlük, rögtön kivegyük a zsírból. Tálalásnál a tál közepére tesszük a zsemleszeleteket, rátesszük a bélszínszeleteket és bevonjuk sűrű berni mártással tetejére rácsot alkotva, rárakjuk a kigöngyölt ajókagyűrűkből vágott hosszúkás csíkokat.

Köretnek a tál két oldalára hasábburgonyát adunk.