Pisztráng Mozart módra
Hozzávalók 4 személyre: 4 db pisztráng, só, citromlé, 6 dkg vaj, 20 dkg párolt rizs, 15 dkg főtt rákfarok, 2 dkg vaj, 1/16 liter tejszín, 4 citromszelet, 2 csésze kapormártás
Elkészítése: A pisztrángokat hátul felvágjuk, a belsejükből a belsőségeket eltávolítjuk. A megmosott halakat sózzuk, a belsejüket citromlével megöntözzük. A halak belsejét a párolt rizzsel megtöltjük. Serpenyőben vajat melegítünk, s miközben a halakat a sütőben megsütjük, a felolvasztott vajjal többször meglocsoljuk. Előre melegített tálra rakjuk.
Tálalása: A rákfarkakat forró vajban megpároljuk, tejszínnel dúsított kapormártást adunk hozzá, ezzel a pisztrángokat felöntjük, s nyomban tálaljuk.