Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Mozart kuglóf


Mozart kuglóf

Hozzávalók: 16 dk vaj, 6 dk porcukor, citrom reszelt héja, vaníliás cukor, só, 7 tojás, 9 dk kristálycukor,, 19 dk liszt, késhegynyi sütőpor, 1/3 dl. rummal meglocsolt 6 dk mazsola, 7 dk apróra vágott főzőcsokoládé, vaj, liszt a formához, 10 dk sárgabarack lekvár, sötét csokoládémáz

A vajat a porcukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral és csipet sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Beleforgatjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, a lisztet, a sütőport, a csokoládét és a mazsolát. Kuglófformában előmelegített sütőben 160 - 170 C fokon 70 percig sütjük, a formában hagyjuk kihűlni.
Felforrósított sárgabarack lekvárral és a csomagolási előírás szerint elkészített mázzal vonjuk be.