Burgonyafőzelék karfiollal és uborkával
BURGONYAFŐZELÉK KARFIOLLAL ÉS UBORKÁVAL
Hozzávalók 6-8 személyre: 1 kg burgonya, 1 db őrölt füzérpaprika, 1 kg karfiol, 1,5 kiskanál kurkuma, 1/2 kg uborka, 1 kiskanál őrölt lepkeszegmag 2 kiskanál római kömény, 1 kiskanál ánizs, 2 kiskanál oregánó vagy szurokfű, 2 evőkanál ghi
Tisztítsuk meg a zöldségeket. A burgonyát és az uborkát vágjuk kockákra, a karfiolt szedjük rózsáira. Melegítsük fel a ghít egy edényben, és süssük meg benne, sorrendben a köményt, ánizst, paprikát. A sütés végén 5 másodpercre dobjuk bele a lepkeszegmagot és a kurkumát. (Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz.)
Adjuk hozzá a burgonyát, karfiolt és a sót, valamint annyi vizet, hogy ellepje a zöldségeket. Fedő alatt főzzük. Amikor már majdnem megpuhult, keverjük az uborkát is bele, és szórjuk a tetejére az oregánót vagy a szurokfüvet.
Felforralom, ezután csipetnyi cukorral ízesítem. Tálalás előtt még külön is megtejfölözöm.