Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Darálthús Sztroganoff módra


Darálthús Sztroganoff módra

Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 10 dkg csemege uborka, 25 dkg gomba, kevés olaj, 50 dkg darált hús, 1 evőkanál kicsit erősebb mustár, 1,5 dl fehérbor, 5 dl zöldségleves (kockából), 1 dl tejszín, 1 evőkanál ételsűrítő, kevés cukor, őrölt bors

Elkészítés: az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk. Utána mehet bele a gomba és a mustárral, sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk az uborkát és felöntjük a borral és a zöldséglevessel.  Puhára főzzük. A tejszínt elkeverjük z ételsűrítővel és a húshoz keverjük. Végül kevés cukorral, és ha még kell, akkor sóval, őrölt borssal és a mustárral még beízesítjük.