Sajtrolád
Hozzávalók: 25 dkg eidami sajt, 25 dkg vaj, 1 doboz medve sajt, 20 dkg gépsonka, 1 gerezd fokhagyma, snidling
Elkészítése: A 25 dkg eidami sajtot beletesszük kb. 1,5 l forrásban lévő vízbe. 8-10 perces főzés után szűrőlapáttal deszkára tesszük, elnyújtjuk. Befedjük a sonka szeletekkel, erre rákenjük a főzés ideje alatt összedolgozott medve sajtot, vajat, az apróra vágott snidlinget (vagy petrezselymet) és az összetört fokhagymát. Felgöngyöljük, és 1-2 órás hűtés után vékonyra szeleteljük. Vékonyra szeletelt sonkát használjunk, hogy hajlítható legyen!
Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv
SZIVÁRVÁNY-SZIGETCSÉP NYUGDÍJAS KLUB Blaskó Istvánné, Mari receptje