Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Petőfi szelet


Petőfi szelet

Hozzávalók: személyenként 2 szelet sovány sertés- vagy borjúhús, sertés- vagy borjúvelő, 1 fej vöröshagyma, étolaj, só, bors, pirospaprika

Elkészítés: A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, megsózzuk és forró zsiradékban hirtelen kisütjük. A velőt lehártyázzuk, rózsáinál kisebb darabokra bontjuk. A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk, majd a tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát. Beleforgatjuk a velődarabokat, felöntjük egy kevés vízzel, amennyi éppen csak ellepi, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg a velő szépen kifehéredik és a leve szinte teljesen elfő. A hússzeleteket mélyebb tálra fektetjük és beborítjuk a paprikás velővel.

Megjegyzés: petrezselymes vagy hasábburgonyával tálaljuk, és nem árt hozzá valami savanyúság sem, mert nagyon nehéz étel!