Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Párolt káposzta (köret)


Hozzávalók: egy kisebb vörös káposzta, 4 evőkanál olaj, ízlés szerint ecet, cukor, só, 1 mokkáskanál törött fekete bors (el is maradhat), őrölt kömény

Elkészítés: A megtisztított vörös káposztát nagyon vékony csíkokra felvágjuk és megsózzuk. Jól átkeverve állni hagyjuk fél órán keresztül.
Ezután kinyomogatva levéből lábosba átöntjük, rácsorgatjuk az olajat és fél deci vizet, majd fedő alatt, tetszés szerinti adag őrölt köménnyel összekeverve, puhára pároljuk. Ezután 1-2 evőkanál kristálycukorral meghintjük és megpirítjuk. Ecettel és esetleg törött borssal ízesítjük.

Bármilyen hús körete lehet, de disznótoros hurkával, kolbásszal a legjobb (szerintem).