Pulykahúsleves
Hozzávalók: 80 dkg pulykaszárny, 15-20 dkg sárgarépa, 15-20 dkg petrezselyemgyökér, kb. 10 dkg zeller, 1 kisebb karalábé, 1 cikk kelkáposzta, 1 fej vörös hagyma, 3 gerezd fokhagyma, kávéskanálnyi egész bors, ízlés szerint só, 1 csokor petrezselyem-zöld.
A megtisztított pulykaszárnyat feltesszük hideg vízben főni. Ha felforrt, lehabozzuk, és takaréklángra rakjuk. A leves-alaphoz adjuk a megtisztított és darabokra vágott leveszöldséget, az egész tisztított vöröshagymát, fokhagymát. Sózzuk és hozzáadjuk az egész bor sót, (ha szereted, gyömbért is). Ha a hús megfőtt, kiszedjük, és a levest utánízesítjük, jól leszűrjük.
Cérnametélttel tálaljuk. Tálalás után a leves tetejét megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel. A főtt pulykához adhatunk paradicsom-, fokhagyma-, kapor-, vagy egyéb mártást, és sós vagy tört burgonyát.