Vodkás tészta
Kicsit oroszos, kicsit olaszos, egyébként amerikai. Ha kedveled a vodkát, ízleni fog.
Penne Vodka
Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 2,4 dl vodka, 2,4 dl csirkeleves, 2 paradicsom, só, őrölt bors, 1 dl tejföl, fél mokkáskanál bazsalikom, 50 dkg tollhegy tészta
Nagyobb lábosban közepesen melegítse fel az olajat. Tegye bele a vajat, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott hagymát. Párolja üvegesre. Csökkentse a hőfokot minimumra, majd lassan az edény falára csurgatva adja hozzá a vodkát. Két-három perc alatt a felére párolja a levet. Öntse rá a levest, és tegye bele a meghámozott és apróra vágott paradicsomot. Sózza, borsozza.
Gyöngyözve főzze mártás sűrűségűre. Közben főzze meg a tésztát a szokott módon. Ha kész, forgassa össze a mártással. Tálaláskor a tányérban tegyen a tetejére bazsalikommal elkevert tejfölt.
A receptet Barna Aladár fordította