Köménymagleves
Hozzávalók: 3-4 ek olaj, 1 púpozott ek köménymag, 1 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek liszt, pirospaprika, 2-3 tojás, vagy/és 2-3 szelet kenyér, olaj a pirításhoz.
Az olajban pattogásig pirítom a köménymagot, megszórom a liszttel, és barnulásig tovább pirítom. Meghintem, majd összekeverem a pirospaprikával és felöntöm 1-1.5 l vízzel. Belekeverem a felaprított hagymát és a fokhagymát, majd 15-20 percig főzöm, közben sóval, ételízesítővel ízesítem. Átszűröm egy másik edénybe, majd a tojásokat vagy csak simán összekeverem, vagy szétválasztom a fehérjét és a sárgáját, a fehérjét belecsurgatom, és közben folyamatosan keverem a levest. Ha a fehérje „megszálkásodott”, óvatosan belecsúsztatom a sárgákat is. Pirított kenyérkockákat is adok mellé, hogy halmozzuk az élvezeteket! A maradék kenyérkockákat sózom, megszórom granulált fokhagymával és elnasizom.