Pezsgő fagylalt
Bármely évszak parféja lehetne ugyan, de a Valentin-napi menü részeként az igazi.
Champagne Parfaits
Hozzávalók: 1 tasak citromízű zselatin, 4 dl zubogó víz, 5 dl pezsgő, 8 db eper, fél dl tejszín, 1 evőkanál csokoládéreszelék
Keverőtálban oldja fel a zselatint a lobogóan forró vízben. Ha teljesen feloldódott, akkor tegye félre 10 percre hűlni. Keverje hozzá a pezsgőt. Helyezze az elegyet 40-50 percre hűtőszekrénybe, mialatt kezd besűrűsödni. Ezt követően ossza el poharakba, de két-három evőkanálnyit tegye félre belőle. Díszítse az eprekkel a krémet. A maradék keveréket a tejszínnel együtt géppel verje habosra, míg duplájára hízik. Ezzel borítsa be a kiadagolt krémet.
A tetejét szórja meg a csokoládéreszelékkel.
A receptet Barna Aladár fordította